Dobbelt pinseløp

BUL Tromsø Orientering arrangerte dobbelt pinseløp lørdag 23. mai. Ca. 60 løpere tok turen ut til vakre Sommarøya og Brensholmen for krevende orientering i knausete terreng og skråli. Det var lett å gå på en sleiv eller to, noe også de mest meritterte orienteringsløperne fikk erfare.

Løypelegger på det siste løpet, Thomas Johnsen, la krevende men rettferdige løyper etter en filosofi om at det skulle lønne seg å tenke smart og annerledes.
- Det er ikke noe mål å lure løperne. Vi ønsker å gi løperne utfordringer som gjør at de kan utnytte sine individuelle ferdigheter til sin fordel.

Løperne fikk kjenne den barske naturen fra "Yttersia" på kroppen, samtidig som mange detaljer gjorde inngangen til postene utfordrene selv om 98% av strekket var unnagjort. Man kan trygt si at beste kvinne og mann vant til slutt.

Kvinneklassen ble vunnet av BUL Tromsøs egen Arntraut Götsch, som er med å kjempe om plass på det tyske landslaget under VM i Skottland. Herreklassen ble vunnet av Håvard Krey Hansen fra OK Silsand. Begge løperne vant begge løp i sine respektive klasser.