Jubileumstur til Fosshøgda 16.-18. juni

10-års Jubileumstur for Husflidslaget i BUL til Fosshøgda 16.-18.06.17

 

Deltakere:

Gunvor Mjøen Kristiansen

Asbjørg Botholfsen

Torbjørg Henriksen

Sigfrid Westerås

Sonja Jensen

Agny Hansen

Mette Bye

 

Fredag: Ankomst på ettermiddagen, og innlasting av masse god proviant, soveposer, sekker etc. Etter at alle hadde funnet seg ei køye i 2. etg, var det tid for oppvarming av lapskaus. En moderne teknisk komfyr i det nye kjøkkenet ga oss problemer med å få platene varme... Et par av damene fikk det til tilslutt, og lapskausen smakte godt. Utpå ettermiddagen fyrte vi i ovnen, etter hvert kom det kaffe og kake på bordetJ. Gunvor fikk nydelig Hortensia fra Husflidslaget.

Lørdag formiddag kjørte vi til Husfliden i Målselv. Der hadde vi kurs med Berta Norang Nymo fra Målselv Husflidslag, som lærte oss «vevstrikking».  

Alle begynte på en pulsvante. Mange av oss hadde litt begynnervansker med denne teknikken, det var ganske «putlete». Berta gikk rundt og forklarte, og hun hadde også med modeller som vi studerte for å forstå teknikken. Det var hyggelig, selv om vi strevde litt.

Lillian Magnussen fra Målselv husflidslag som jobber på Husfliden, serverte oss kaffe, te og kjeks mens vi satt og arbeidet. Vi tok ellers små pauser og gikk rundt og kikket på utstillingen. Butikken hadde tilbud på garn, så flere av oss kjøpte en del til nye prosjekter, eller for å fylle opp garnlageret hjemme.

Litt før Husfliden stengte kl 14.30, dro vi tilbake til Fosshøgda. Så laget og spiste vi en forseggjort og nydelig jubileums-lunsj. Siden var det mer kaffe og kaker, og vi ble grundig forsynt, og måtte ta det rolig en stundJ…

Så tok noen av oss en tur til Fossmo-tunet og så på de gamle husene. Ett av husene er Rognmo folkeskole, den lille skolestua som Asbjørg gikk på folkeskolen i (da sto skolen på Storskogmoen). Den inneholdt ett klasserom med 15 pulter, vedovn og trø-orgel, og et lite rom hvor lærerinna bodde. Og et loft med kart og sånt (sa Asbjørg). Den var i bruk til 1963, stod det på oppslaget på veggen.

Det ble strikket ivrig utover ettermiddagen og kvelden, og det var flere som fikk den første pulsvanten nesten ferdig. Artig å lære noe nytt!

Vi bestemte oss for å utsatte middagen til søndagen, men kveldsmat ble det etter hvert med rester fra lunsjen ++.

Søndag: Etter frokost kjørte vi til Fosslia til hagevandring hos leder for Målselv hagelag, Anne Berit Fosli.  Hagen var veldig innholdsrik og spennende. Selv om det var tidlig på sommeren enda, vistes det tydelig at eierne la ned mye tid og arbeid der. Gjestfri vertinne ga oss til og med kaffe og is på verandaen!

På veien tilbake derfra kjørte vi innom Målselv fjellandsby og beundret alle hyttene, og den flotte utsikten. Litt synd at det var tåke og litt regn, så det ble umulig å ta bilder.  

Vel tilbake på Fosshøgda gikk noen i gang med å lage laksemiddagen vi hadde utsatt fra lørdag. De andre støvsuget og vasket golvene i de rommene vi hadde brukt.

Middagen smakte nydelig.  Etterpå var det kaffe og kaker… Vi klarte så vidt å reise oss og rydde sammen det siste.

Nina som har tilsyn med Fosshøgda sørget for at vi fikk tatt bilder ute før vi satte kurs hjemover. Sjåførene Asbjørg og Agny holdt seg våkne, og kjørte oss trygt helt hjem til Tromsø.

En trivelig helg i Målselv og på Fosshøgda gård var tilbakelagt – et koselig jubileumsminne!

 

Hilsen Mette Bye og

Gunvor Mjøen Kristiansen