Landslagsløper i nord

Det er ikke bare-bare å hevde seg i en barmarkssport når man bor på 69 grader nord. BUL Tromsø sin egen Arntraut Götsch er et hederlig unntak. Denne vinteren har hun reist land og strand rundt for å bli en del av det tyske landslaget under O-VM i Skottland. Vi har tatt en prat med Arntraut for å høre hvordan det er å kombinere hverdagsliv i Tromsø med orintering på internasjonalt nivå.

Hvordan er det å kombinere familie, jobb og landlagssatsing?
Det er snakk om å prioritere tiden riktig. Jeg jobber 80% slik at jeg får bedre tid til å reise. Siden nyåret har det nesten vært reise annenhver uke, med samlinger i Portugal, Danmark, Sverige og i Bergen.

Får du trent nok orientering med all snøen vi har i Tromsø?
Det er på samlingene jeg får trent o-teknikk. Når jeg kommer hjem etter neste helg med konkurranser i Tyskland i begynnelsen av mai håper jeg på at jeg kan trene mer med kart og kompass her hjemme. Så langt har jeg hatt ca 30 økter med kart på samlingene.

Hva er årets største mål?
Det første målet er å kvalifisere meg til å løpe for det tyske landslaget under VM i Skottland. Det andre målet er å gjøre gode løp i Skottland, og være med på å bidra til at Tyskland beholder rankingen sin slik at vi også kan stille med 2 løpere på mellom- og langdistansen neste VM.

Hva sier de tyske lagkameratene dine om at du bor så langt nord?
Skandinavia er jo orienteringens mekka, og mange fra kontinentet søker til miljøene her for å bli bedre orienteringsløpere. Det er også flere på det tyske langdslaget som bor i Norge, men ikke så langt nord som meg da. En av lagkameratene mine har lyst å komme til Tromsø for å se nordlyset til vinteren!

Hvordan gikk det på Norwegian Spring?
Jeg er sånn passe fornøyd. Østfold terrenget er svært krevende, med mange stup og skrenter som må forseres. Og jeg merket at jeg ikke løp med så god flyt, men det problemet var det mange andre som også hadde. Synes jeg gjorde en bedre langdistanse enn mellomdistanse.

Vi i BUL-Tromsø ønsker vår landslagsløper lykke til denne sesongen, og i forberedelsene mot VM i Skottland i begynnelsen av august.