Spellemannslaget på jubileumsfeiring med TromsTurlag

Helga 20.-22.juni var spelmannslaget engasjert til spilleoppdrag i forbindelse med 50+ 40 års jubileum på Rostatunet til Troms Turlag. Mange meldte sin interresse til å bli med på turen, men bare 5 spreke spelemenntok instrumentene i sine store ryggsekker og drog med godt humørmor fjellheimen. Underveis, på tur til parkeringeni Rostadalen fikk vi en sms med beskjed om å ta med " noen" poser med mat som lå gjemt under en bil. Det ble mye som måtte bæres og vi lurte veldig på hva vi skulle gjøre med all den maten.  vel framme på hytta forstod vi, kokken Marko var blitt engasjert til å trylle frem gourmettmat til nesten 30 personer på ei hytte uten strøm!

Så fikk vi en ny overraskelse, noen hadde flyttet inn på som var reservert til oss spellemennene.. Det var den unge svenske "fjällfararen", Rikard Adamsson.Han var ute på en 2 mnd.fjelltursørover i den svensk/norske fjellheimem oghadde blitt sluppet inn for å tørke klær etter en dag i sludd og snø på fjellet. Men det viste seg raskt at han var trivelig, ja så trivelig at vi adopterte hansom vår "dirigent". Han likte seg faktisk så godt i vårt selskap at han ble et ekstra døgn på hytta.

Lørdag var det dugnad med rundvask av hytter og kapping,kløyving og stabling av ved. Vi som trodde at vi bare kom for å spille, tok grundig feil ! Etter 8 timer med 5 økser, en trillebår, en motorsag og rå muskelkraft til 20 personer, var over 27 m3 ved kløyvd og lagt i stabel.

Samtidig jobbet kokken med kveldens jubileumsmiddag: Røverstek(svinenakke med chili, hvitløk og timian ) stekt på vikingevisi en jordgrue, servert med stuede poteterog baconsurrede champingnoner fylt med blåmuggelost! Det ble en fortreffelig festaften med nydelig middag, , mange taler og historier og med hjemmelagede bløtkaker til dessert.. Vi i Spellemannslaget åpnet underholdningen meden spesialkomponert sang til forsamlingen og fortsatte med dansemusikk, danseinstruksjon og sang til langt på natt. Vi har nå fått fornyet vår konttrakten til neste år...

Alt i alt var det enfortreffelig fin tursammen med mange trivelige turfolk fra hele fylket. Takk for at vi fikkvære med og lykke tilmed turen videre til vår dirigent.

Turhilsen fra Vigdis, Anne E, Kurt, Trine og Lillian