O-cup - Orientering og løping for alle

O-cup er en ukentlig serie av orienteringsløp rundt omkring Tromsø, med løyper for alle nivå og aldre.

Våren 2020 tilbyr vi to løpsopplegg med like løyper:

- Vanlig treningsløp på torsdager kl. 18-19 med spesielle smittevernshensyn
- En "ukas løype" der postene henger ute fra torsdag til tirsdag kveld og kart printes selv

Postflaggene skal ikke berøres og det blir ikke noe stemplingssystem! Vi oppfordrer derimot til å logge egne løp med GPS-klokke/mobil og dele tider og veivalg på Livelox. Registrering gjøres på Eventor og der publiseres også PDF-kart og resultat. De som ønsker kart og hint på mobilen kan prøve appen UsynligO. Mer info om dette under. Vel møtt!

Treningsløp Ukas løype Distanse Sted Løypeleggere* Eventor Livelox UsynligO
14/5 kl. 18-19   t.o.m. 19/5 Sprint Telegrafbukta Fam. Karlqvist / Graversen Link Link Søk i app
21/5 kl. 14-15  t.o.m. 26/5  Sprint+mellom Sommarøy G. Moholdt L1 + L2 L1 + L2 Via livelox
28/5 kl. 18-19  t.o.m. 2/6 Mellom Langneshaugen Fam. Bjørseth / Nørgaard Link Link Via livelox
 4/6 kl. 18-19  t.o.m. 9/6 Mellom Elverhøy Kirke C. MacLassen / J. Hansen Link Link Via livelox
11/6 kl. 18-19  t.o.m. 16/6 Mellom Charlottenlund Fam. Bernhardsen Link Link Via livelox
18/6 kl. 18-19  t.o.m. 23/6 Lang Hella T. Johnsen / B. Myrvang Link Link Via livelox
25/6 kl. 18-19  t.o.m. 30/6 Mellom Skittenelv Fam. Gøtsch / Iversen Link Link Via livelox

                                                  *Instruks for løypeleggere her.

Opplegget er gratis for BUL-medlemmer og koster 30 kr for andre. Betaling via VIPPS #558112, merket med navn og o-cup.

Aktivitetene annonseres også på vår Facebook-side i dagene før løpet: www.facebook.com/BULTromsoOrientering

Fullstendig terminliste med o-løp i Troms ligger på Eventor.

Info treningsløp: På treningsløpene er det fri oppmøte- og starttid innenfor angitt tidsrom. Påmelding og kart-print gjøres helst på forhånd, men det vil også være mulig å registrere seg og få kart av arrangør så lenge smittevern ivaretas (minst 1 m avstand og spriting av hender, se NOFs veileder). Husk å holde god avstand til andre deltakere både før, under og etter løpet med mindre man er i samme hushold/gruppe. Unngå berøring av postflagg, andres kart, etc. Vi oppfordrer til egen tidtaking med GPS-klokke/mobil og deling av veivalg på Livelox.

Info ukas løype: Postflaggene fra torsdagsløpene henger ute til og med tirsdag uka etter som et åpent trenings- og aktivitetstilbud for de som heller foretrekker å dra ut på egenhånd eller i små grupper. Registrering og kart-nedlasting gjøres fra Eventor-linken til hvert løp. Logg løpet med GPS-klokke/mobil (feks. Livelox-app eller Strava) hvis du vil sammenligne veivalg med andre eller bli med i poengberegningen for O-cup. Du kan også prøve appen UsynligO hvis du vil ha kart på mobilen og mulighet for lydsignal og navigeringshint underveis.

GPS-spor og Livelox: Du kan laste opp GPS-logg fra klokke/mobil på nettsiden til Livelox etter løpet. Hvis du er påmeldt i Eventor kobles navn og løype direkte til Livelox, ellers må du angi det selv. Du kan også overføre GPS-logg direkte med Livelox-app (velg O-cup som "event" og din løype som "class", ) eller via Strava (lag en Livelox-kobling). Mer veiledning her.

Orientering på mobilen:  For nybegynnere, barn og mosjonister tilbyr vi støtte fra mobil-appen UsynligO. Løypene finnes i appen (evt. via Livelox) og kan brukes som kartskjerm, til å lage GPS-spor og til å få støtte for å finne fram. Veiledning her.

Løypetilbud:  Sprint   Mellom   Lang                                                                                                          
N - Stifinnern  ca. 2 km   ca. 2 km   ca. 3 km   
C - Lett&langt  4-5 km  4-5 km 4-5 km  
AK - Skog&myr  2-3 km 3-4 km 4-6 km  
AL - Gamp samme 4-5 km  7-10 km   

Stifinnern (N/C-nivå): En kort og enkel løype for de yngre og de som vil lære seg kartlesing. Postene ligger nært tydelige ledelinjer slik som sti, vei, kraftledning og bekk. For deg som er nybegynner er det mulig å løpe en trygg vei rundt, mens for deg som er litt mer vant til orientering, er det mulig å kutte korteste vei gjennom skogen. 
Lett&Lang (C-nivå): En lett og lengre løype for mosjonisten som vil utfordre seg selv med løping i nye omgivelser. Postene ligger i nærheten av ledelinjer og tydelige formasjoner, men man må kunne orientere seg litt bort fra disse også. Løypen er omtrent like lang hver gang og innbyr til høy fart og god kondisjonstrening.
Skog&myr (A-nivå): En orienteringskrevende løype der man virkelig kommer seg ut i det beste Tromsø har å by på av skog og myr. Dette er løypen for deg som liker å finne din egen vei i ukjent terreng.
Gamp (A-nivå): En lang og krevende løype for den erfarne orienterer. Dette er løypen for deg som liker en skikelig utfordring både fysisk og mentalt.
Ved sprintløp skilles det ikke mellom kort og lang A-løype, da blir det en felles løype: A - kart-i-fart.

O-cup ranking:
Alle deltakere som fullfør sin løype får poeng i cupen. Jo flere deltakere, jo flere poeng til vinneren! Ta med venner og bekjente på en gøy utfordring og spennende kamp om hvem som blir årets cup-mester.

Hver løype har sin cup. De 10 beste resultatene for sesongen teller. Opp til 3 løp fra en annen løype teller med i sluttresultatet hvis man har færre enn 10 fullførte løp i "hovedklassen". Det blir flotte premier til beste dame og beste herre under 14 år,15-60, og 60+. Poengsystem:
Stifinnern (N): 1 poeng per fullførte løp.
Lett&Lang (C): 1 poeng til siste fullførte deltaker, 2 poeng til nest siste, 3 poeng til tredje siste, osv. N poeng til vinneren! (N=antall deltakere på løypen).
Skog&myr (AK): 1 poeng til siste fullførte deltaker, 2 poeng til nest siste, 3 poeng til tredje siste, 5 poeng til 4 siste, 7 poeng til 5 siste, osv. 3+(N-3)x2 poeng til vinneren! (N=antall deltakere på løypen).
Gamp (AL): 1 poeng til siste fullførte deltaker, 2 poeng til nest siste, 3 poeng til tredje siste, 5 poeng til 4. siste, 8 poeng til 5. siste, 12 poeng til 6. siste, 17 poeng til 7.siste, osv. 12+(N-6)x5 poeng til vinneren! (N=antall deltakere på løypen).